عوامل استرسزا و راههاي کنارآمدن با آن
دنیای امروزی به دلیل مشغله های فراوانی که ما در آن هر روز دست و پنجه نرم می کنیم بسیار سخت تر از گذشته شده است و می بایست دائما در حال کار و تلاش باشیم.تمامی این مشغله ها و مشکلات سبب می شود که در طول زندگی دچار استرس های مختلفی شویم.این استرس سبب می شود تا انسان نتواند زندگی راحتی داشته باشد و با خود بسیاری از بیماری ها را به همراه خواهد داشت.
اثرات نا مطلوب استرس:
به وسیله تحقیقاتی که صورت گرفته 60 تا 90 درصد بیماری های امروزی به علت استرس است و یا به وسیله آن تشدید می شوند.بیماری هایی از جمله سکته ها فشار خون بالا و دیابت و...از سایر عوارض استرس می توان به سردرد و ناراحتی های معده و دستگاه گوارش ،خستگی های مفرط و بی خوابی،مشکلات پوستی و یا کاهش و افزایش وزن اشاره نمود.
عواملی که سبب استرس می شود:
• کمبود وقت و یا پول
• دعوا و مشکلات خانوادگی
• بیماری
• تغییر و جا به جایی خانه
• مشکلاتی در زمینه روابط اجتماعی
• سقط جنین یا مرده زایی
• ترس از تصادف در هنگام رانندگی و یا شلوغی و ترافیک
• از دست دادن دوست و فامیل
• ترس از جرم و جنایت
• شلوغی ، صر و صدا و آلودگی بیش از حد
• عدم اطمینان در رابطه به اتفاقی و یا انتظار کشیدن
راه های مقابله با استرس:
✔ در نظر گرفتن زمانی برای آرامش:
شما می توانید با در نظر گرفتن زمان هایی برای خود آرامش مجدد خود را کسب نمایید.برای این کار می توانید در هفته زمانی را برای ورزش یا پیاده روی در نظر بگیرید.می توانید شب ها یک ساعت کتاب بخوانید و یا هر فعالیتی که موجب آرامش شما می شود.
✔ عقب ننداختن کار ها:
نگرانی ای که به هنگام به تعویق انداختن کار های مهم و ضروری زندگی تان به شما وارد می شود از عوامل مهم استرس است.به همین دلیل تا جای ممکن کار های خود را در زمان خودش انجام دهید.
✔ یادداشت کردن همه چیز:
چنانچه فراموش کردن کاری باعث استرس شما می شود در طول روز می توانید تمامی کار های روزانه ی خود را یادداشت کنید.با این کار هیچ چیز را فراموش نکرده و استرس فراموشی کار ها در شما از بین خواهد رفت.
✔ خوردن غذای مناسب:
مواد غذایی که شما در طول روز مو خورید ممکن است دچار استرس روی شما شود.سعی کنید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و برای این کار وقت بگذارید.
✔ گذراندن اوقات با خانواده:
شما می توانید برای انجام این کار در طول روز حداقل یک وعده غذایی خود را با خانواده خود باشید یا اگر تنها هستید این زمان را با دوستان خود بگذرانید.
✔ اولوین بندی کردن هدف ها:
درباره ی چیز هایی که در زندگی شما اهمیت بیشتری دارند خوب فکر کنید و با تمرکز روی مسائل مهم تر برای رسیدن به آن ها تلاش کنید.با این کار انرژی شما به خاطر مسائل بیهوده هدر نمی رود.
✔ برنامه ریزی روزانه:
هر روز صبح روز خود را با یک برنامه از قبل تعریف شده شروع نمایید.این کار نظم زندگی شما را افزایش می دهد و نگرانی ها را از شما می کاهد.
✔ قبول اینکه قرار نیست همه چیز طبق برنامه شما پیش رود:
چنانچه برنامه یا هدفی طبق خواسته ی شما پیش نرفت مایوس و ناراحت و یا عصبانی نشوید و خود را به شرایط جدید عادت دهید.
✔ در زمان مناسب از شرایط سخت رها شوید:
شما می بایست تعیین کننده این باشید که چقدر برای هر مسئله مایه می گذارید.اجازه ی این را ندهید که هر شرایط سختی را تحمل کنید.در صورتی که شرایط برای شما غیر قابل تحمل شد آن را رها کنید.
✔ توجه به خودتان:
نمی توانید با بررسی و تمرکز بر روی خودتان که چه زمانی دچار استرس می شوید و بوسیله آن علت را مشخص کرده و آن را رفع نمایید.
✔ اول خودتان و سپس دیگران را دوست داشته باشید:
روابط دوستانه خود را افزایش داده و در جمع های صمیمی نشست و برخواست کنید.